неділю, 31 травня 2020 р.

1 червня-Міжнародний день захисту дітей

Щорічно 1 червня в Україні та ще в понад 60 країнах відзначають Міжнародний день захисту дітей. У багатьох це свято асоціюється з початком літніх канікул, морозивом і веселощами, однак ця дата має не тільки розважальний підтекст. День захисту дітей бере свій початок з 1 червня 1925 року. Саме цього дня відбулося дві події, які і стали визначальними при виборі дати свята: в Женеві відбулася перша міжнародна конференція, під час якої обговорювалися проблеми дітей, а генконсул Китаю в Сан-Франциско зібрав у місті групу китайських дітей-сиріт і влаштував для них святкування Дуань-у Цзе свято, яке символізує початок літа.
Відзначати свято почали з 1950 року, а вже в 1989 році ООН представила Конвенцію з прав дитини.
Україна приєдналася до Конвенції ООН про права дитини в 1991 році, проте відзначати свято почала з 1998 року після підписання 30 травня Указу "Про день захисту дітей". В Україні у ці дні відбуваються різноманітні заходи та благодійні акції, концерти, змагання, конкурси, лекції, виставки, демонстрації фільмів.
Міжнародний день захисту дітей світле свято і нагадує всім дорослим про необхідність захищати права юного покоління, зробити все для того, щоб наші діти виросли добрими, світлими, щирими і сердечними.
У відділі виробничої літератури Волинської ДОУНБ імені Олени Пчілки юним відвідувачам завжди раді, діти цікавляться інформацією про квіти, тварин, бджіл та приймають активну участь в масових заходах та майстер-класах.
Чекаємо на швидку зустріч з юними користувачами бібліотеки!

Немає коментарів:

Дописати коментар