четвер, 18 серпня 2022 р.

19 серпня – День пасічника


 19 серпня – День пасічника України




19 серпня своє професійне свято відзначають представники найсолодшої професії. День пасічника — професійне свято бджолярів — в Україні почали відзначати з 1997 року.
Робота пасічника лише далекій від процесу збору меду людині може здатися простою та невигадливою. Насправді — це кропітка і важка праця, що вимагає пильної уваги й турботи про бджіл.


Заняття бджільництвом вимагає від людини повної віддачі, у тому числі і відмови від шкідливих звичок.
В день пасічника особливо хочеться відзначити, що кожна сьома тонна світового меду — українська. На пасіках країни сьогодні «працює» близько п’яти мільйонів бджолиних сімей і сотні бджолярів. Чимало їх і на Волині. Зустрічі пасічників Волині завжди цікаві та змістовні. Натхненником їх є громадська організація «Братство бджолярів Землі Волинської «Ройовий стан» .


    Щиро вітаємо всіх волинських бджолярів і всіх хто причетний до бджолярської справи з їх професійним святом.

Велика подяка вам за наполегливість, вірність народним традиціям, любов до своєї землі та справи. Власне, мед – це крапелька сонця, незамінний продукт, цілющий, життєдайний, неповторний та завжди бажаний нектар. Тому ми всі з великою вдячністю і повагою ставимося до працівників бджільницької галузі, до їх нелегкої та кропіткої праці.

З нагоди професійного свята бажаємо вам міцного здоров’я, сімейного затишку, добробуту, рясного цвітіння квітів, щедрого медоносу, щоб древній благородний промисел приносив вам тільки прибутки і задоволення, а споживачам вашої продукції – здоров’я, насолоду і користь.


Для тих, хто цікавиться проблемами бджільництва або планує займатись бджолярською справою у майбутньому стане у пригоді дана книга, яка є у фонді відділу виробничої літератури.


           Білик Е. В. Великий сучасний довідник бджоляра : 15000 корисних порад досвідчених пасічників для початківців та професіоналів / Е. В. Білик. – Донецьк : БАО, 2011. – 528 с.: іл.                        

   Ласкаво просимо до нашого відділу, де ви зможете ознайомитись з іншими книгами цієї тематики, а також переглянути журнали «Пасічник», «Український пасічник», «Пасіка», «Бджоляр» та інші.

До вашої уваги  постійно діюча книжкова виставка «В країні медоносних бджіл».




Немає коментарів:

Дописати коментар