четвер, 26 серпня 2021 р.

Луцькі ОСББ – лідери з впровадження енергоефективних технологій

Зростання цін на енергоносії, і, як наслідок, підвищення тарифів на житлово-комунальні послуги, − реальність, з якою зіткнулася більшість українців. За таких умов впровадження та використання енергозберігаючих технологій набуло надзвичайно важливого значення.

За словами профільних експертів, українськими містами, де ОСББ найактивніше користуються «теплими кредитами» та впроваджують енергозберігаючі технології в помешканнях, є: Луцьк, Київ, Дніпропетровськ, Львів.

Луцькі ОСББ – є лідерами у нашій державі з впровадження енергоефективних технологій. Про це свідчать і значні суми «теплих кредитів», отримані співвласниками житлових будинків Луцька і значна кількість проектів з енергозбереження, які були вперше реалізовані ОСББ саме тут; і створення першого в Україні Центру енергоефективності та енергозбереження.

Впровадження енергозберігаючих технологій в будинках вигідне місту. Це дозволяє зменшити комунальні тарифи у цих будівлях, економити енергоносії, зменшувати навантаження на екологію міста, тощо.






У відділі виробничої літератури Волинської ДОУНБ імені Олени Пчілки відбулася лекція для голів об’єднань співвласників багатоквартирних будинків (ОСББ) по проведенню енергоефективних заходів та заходів з модернізації будинку. Запровадження таких заходів у багатоквартирних будинках дозволить суттєво зменшити рівень споживання співвласниками енергоресурсів та досягнути економії. На сьогодні відбувається створення ефективної нормативно-правової бази, яка дозволить співвласникам більш ефективно залучати кошти на енергозбереження та здійснювати ефективний облік спожитих ресурсів. Присутні з цікавістю переглянули книжкову виставку «Збережемо енергію – допоможемо країні», яка розгорнута в відділі виробничої літератури.









Немає коментарів:

Дописати коментар