середу, 25 серпня 2021 р.

Засідання клубу "Волинська бджілка"

            Ви колись замислювались, яку користь приносять бджоли? Серед комах, що мешкають на планеті, бджола – найкорисніша для людини. Бджоли-трудівниці запилюють рослини, а це продовжує життя на Землі.


А ще вони дарують цінні продукти: мед, маточне молочко, бджолина отрута, прополіс, перга, віск, які є природними антибіотиками. Навіть мертві бджоли корисні людині – з них виробляють цілющі настоянки.
    Сьогодні в нашій книгозбірні відбулося чергове засідання клубу «Волинська бджілка». Незалежно від досвіду роботи з бджолами більшість пасічників розуміють, що зимівля бджіл – це відповідальний період.

За висновками вчених і практиків, основа успішної зимівлі закладається комплексом робіт, що проводиться протягом усього активного періоду в житті пасіки. Грамотним веденням господарства при наявності ефективної кормової бази й утриманні сильних бджолиних сімей можна, дійсно, досягти високих результатів щодо виробництва медопродукції.

    На книжковій виставці «В країні медоносних бджіл», яка розміщена в відділі виробничої літератури Волинської ДОУНБ імені Олени Пчілки до уваги пасічників книги, які висвітлюють питання формування умов для успішної зимівлі бджіл, поради та правила ведення пасік в теперішній час.

           Всіх, хто цікавиться бджільництвом або ж лікуванням бджолами та медом, ми чекаємо в нашій бібліотеці

Немає коментарів:

Дописати коментар