середу, 8 липня 2020 р.

Боскер Б’янка. Схиблені на вині. Мандрівка у вишуканий світ сомельє

Кожна радісна подія у нашому житті: приїзд гостей, радість зустрічі з рідними і друзями, весілля, родини, хрестини–не обходиться без вина. Вино є символом здоров’я, щастя, радості, поваги і доброго настрою.Вино ввійшло в наш побут і потрібно вміти розумно, без зловживання, користуватися цим благом. Багатий склад вина, ніжний аромат, смакові якості дозволяють використовувати його як лікувальний і профілактичний засіб. Вино приписується лікарями при втраті апетиту, послаблені травлення, як жарознижуючий засіб, для зняття втоми, стресу, покращення самопочуття. Боскер Б’янка. Схиблені на вині. Мандрівка у вишуканий світ сомельє / перекл. з англ. Г. Руль. – Київ : Наш формат, 2019, – 344 с.
Журналістка Б’янка Боскер зовсім не розумілася на вині, вважала сомельє лише пафосними офіціантами. Та одного разу вона абсолютно випадково зацікавилася світовими змаганнями сомельє. Відтоді почалася її подорож серед шанувальників смаків, шукачів надзвичайних пляшок, творців запахів, схиблених гедоністів і найамбітніших сомельє світу. Ця книжка – не суха інструкція із вибору вина. Авторка занурюється у шалений світ одержимості цим напоєм, шукає найкращий спосіб розібратися в різновидах і присмаках вина та навчитися завдяки ним смакувати життя. В книжці можна знайти відповіді чи справді є різниця між пляшкою за 20 і 200 доларів? Як навчитися отримувати задоволення від смаку, уникаючи таких впливів, як ціна чи марка? З книгою можна ознайомитись у Волинській ДОУНБ імені Олени Пчілки в відділі виробничої літератури. Цікавими будуть користувачам також рецепти домашншх вин, медових вин за рецептами Братства бджолярів землі Волинської "Ройовий стан" та ін. .
Гаєвський Я.М. Сонце в бокалі. Приготування вина в домашніх умовах / Я.М. Гаєвський. – Тернопіль : Богдан, 2005. – 24 с Чекаємо на зустріч з вами !!!

Немає коментарів:

Дописати коментар