середу, 1 липня 2020 р.

Сезон грибів на Волині

Шановні користувачі! Розпочався сезон грибів! Гриби – це харчовий продукт. Але серед грибів є багато отруйних, які можуть викликати сильні отруєння, а іноді і смерть. Це такі гриби, як бліда поганка, мухомори, опеньки несправжні та багато інших.
Звертаємося до Вас та нагадуємо основні правила щодо профілактики отруєння грибами: - збирайте тільки ті гриби, які добре знаєте; - ніколи не вживайте у їжу незнайомі гриби та добре знайте відмінності їстівних і отруйних грибів; - не збирайте ніяких грибів близько від залізничних і автомобільних шляхів, великих промислових зон, старих грибів та ззовні незрозумілих та небезпечних; - не купуйте гриби, на які немає дозволу та ні в якому разі не давайте такі гриби дітям! - не робіть домашню заготівлю грибів у герметичній упаковці, щоб уникнути захворювання на ботулізм; - обов’язково перевіряйте гриби на радіоактивність; - до13 років дітям уживати гриби заборонено, а після - тільки на розсуд батьків, але зважте, будь ласка, усі за та проти; - при перших симптомах отруєння !терміново! звертайтеся до лікаря, не займайтеся самолікуванням!
Багато цікавої інформаціїі про гриби (їстивні та неїстивні), ви знайдете у атласі -довіднику «ГРИБИ УКРАЇНИ». Завітайте до нашої книгозбірні у відділ виробничої літератури!!! Чекаємо Вас!
Похід до лісу – це завжди хороша ідея і гарантований емоційний відпочинок.

Немає коментарів:

Дописати коментар