пʼятницю, 10 липня 2020 р.

Інновації: вийди за рамки, і зміни світ

Людина завжди прагнула до нового життя, мріяла про нього, пов'язуючи з ним надії на щастя, свободу, добробут. Сподівання на краще, на нове сприяли появі різного роду проектів – наукових, соціально-економічних, релігійно-есхатологічних, художніх – як утопічних, так і раціонально вивірених, в яких концентрувалися прагнення людини на гідне буття. Очевидно, цим і пояснюється широкий інтерес до проблем інновації сьогодні. В чому ж її сутність, і які причини зумовили таку увагу до неї? Адже з того часу, як почала діяти і творити людина, все зроблене, здійснене нею завжди було новим, тобто інноваційним. І чи можна говорити про інновацію, якщо мислення частини громадян залишається в полоні віджилих стереотипів? Очевидно, дану проблему потрібно розглядати комплексно, у взаємозв'язку з сучасною соціально-економічною і культурною ситуацією. Лише тоді можна визначити можливості і перспективи інноваційного розвитку країни. Для того щоб інновації приносили прибуток, одного натхнення чи, скажімо здібностей недостатньо. А чи знаєте ви, без чого в жодному разі не обійтись? Усім, хто цікавиться ініціюванням інновацій та їх упровадженням у бізнес, стануть у пригоді книги, які допоможуть вам працювати над інноваційними проектами та ідеями максимально ефективно. Книги чекають на вас у відділі виробничої літератури Волинської ДОУНБ імені Олени Пчілки.
Сенор Д. Країна стартапів. Історія ізраїльського економічного дива / Д. Сенор; пер. з англ. М. Лузіна.– Київ :Yakaboo Publishinq, 2019. – 437 с.
Череп О.Г. Інноваційний розвиток підприємства : навч. посіб / О.Г. Череп. – Київ : Кондор, 2018. –547 с.
Соціально-економічний механізм забезпечення інноваційного розвитку машинобудівних підприємств /А.Р. Дунська, Г.П. Жалдак. – Київ : Кондор, 2018. – 231 с.
Грибовська Ю.М. Облік і оподаткування інвестиційно-інноваційної діяльності : навч. посіб. / Ю.М. Грибовська. – Київ : Кондор, 2019. – 365 с.
Шаманський С.Й. Інноваційні екологічно-безпечні технології у водовідведенні : монографія / С.Й. Шиманський, С.В. Бойченко. – Київ : Центр учбової літ., 2018. – 318 с.
Інноваційні технології харчових виробництв : монографія / ред. В.А. Піддубний. – Київ : Кондор, 2017. – 372 с.
Барабаш В.А. Інноваційні технології рослинного ресурсозбереження : навч. посіб. / В.А. Барабаш. – Київ : Каравела, 2018. – 286 с.
Тіль П. Від нуля до одиниці / П. Тіль ; пер. з англ. Р. Обухів. – Київ : Наш формат, 2015. – 232 с.

Немає коментарів:

Дописати коментар