четвер, 9 квітня 2020 р.

Книги які надихають на нові відкриття та зміни.

Нам властиво прагнути змін на краще: в кар"єрі, особистому житті. Та відома аксіома "хочеш змінити світ-почни з себе" залишається актуальною. Ми підібрали для вас декілька книг, які навчають мислити по-новому, надихають на нові відкриття та зміни насамперед у собі.
" Моє життя та робота", Генрі Форд. Генрі Форд вважав, що саме мислення є найважчою роботою, на яку здатна людина. Це, ймовірно, є причиною, чому ми так мало маємо мислителів. Форд невтомно шукав відповіді на складні питання людської історії, як-от: чому існує бідність, що робить гроші грошима, які можливі трюки в рамках нинішньої фінансової системи, чого очікувати від майбутнього? Про це, а також про те, як виглядає і працює ідеальний продавець в компанії Форда, чи справді нам потрібні автомобілі й навіщо привчати дітей інвестувати в себе, ви прочитаєте на сторінках книги.
" Від нуля до одиниці. Нотатки про стартапи, або як створити майбутнє", Пітер Тіль. Книжка стає пусковим механізмом для тих, хто прагне мислити категоріями стартапів і створювати нове, а не копіювати відпрацьовані шаблони. Пітер Тіль доводить, що сучасний світ живе в епоху стагнації, і якщо американські компанії не інвестуватимуть у нелегку справу творення нового, вони приречені у майбутньому, незалежно від того, наскільки високі їхні прибутки тепер. Тіль покроково описує дієвість експоненціального закону в світі стартапів, таємниці із венчурним капіталом, а також інноваційні ідеї майбутнього, які змінять життя людей до невпізнаваності...
У цій захопливій книжці голова ради директорів компанії Google Ерік Шмідт і керівник наукового центру Google Ideas Джаред Коен на основі свого ідеального досвіду намагаються відповісти на одне з найскладніших запитань щодо нашого майбутнього: як технології змінять наше щоденне життя та безпеку, вплинуть на перебіг війн і дипломатичних баталій, визначать наслідки революцій. Це книжка про те, яким стане життя людей у новому цифровому світі, де кожен буде на зв"язку.
Прості винаходи можуть запускати глобальні процеси й фундаментальні перетворення. Вони зміщують баланс економічних сил, ввизначають переможців і переможених, змінюють соціальні відносини та відкривають тисячі нових можливостей. А ще розповідають історію про те, як змінюється і функціонує наш світ. Тім Гарфорд обрав 50 речей, які змінили наш світ та зробили життя таким, яким воно є сьогодні. Кожнен винахід-це не лише історія про людські ідеї, а й про невидимі для ока процеси та складні системи, що нас оточують.
Аналізуючи тренди, що проявляються вже сьогодні, Кевін Келлі окреслює напрямки, у яких неминуче рухатиметься світ. Він виокремлює 12 невідворотних технологій, які тісно переплітаючись, визначатимуть глобальні тенденції розвитку. Віртуальна реальність та штучний інтелект можуть стати незмінними супутниками повсягденного життя. Тож нам доведеться інакше комунікувати, навчатися, працювати й купувати. Ця книжка допоможе пристосуватися до нового устрою й отримувати від інформаційних технологій максимальну вигоду.
Автор пояснює, як в політичних заголовках, чорних ринках, цінах на продукти та рейтингу мільярдерів розгледіти сигнал стрімкого зростання, або навпаки-краху та прийдешніх протестів. Робота Річура Шарми є захоплюючим посібником для кращого розуміння змін, що протікають в світі. З цими книгами та ще з багатьма цікавими виданнями ви можете ознайомитися у відділі виробничої літератури Волинської ДОУНБ ім.Олени Пчілки. Чекаємо вас після закінчення карантину!

Немає коментарів:

Дописати коментар