понеділок, 20 квітня 2020 р.

Чорнобиль у вогні !!!

1986-го.. 26 квітня 1986 року на четвертому енергоблоці Чорнобильської АЕС сталася найбільша катастрофа сторіччя. Це була трагедія не тільки для України, а й для всього людства. Найбільшому радіоактивному забрудненню піддались області України, Білорусі, Росії. Це територія з населенням 7,1 млн осіб, із них 3 млн дітей.
Аварія на Чорнобильській АЕС, смертоносне полум'я зловісної пожежі висвітило кожного, хто там працював і жив, виділило перших із перших. Вони, ризикуючи своїм життям, кинулися до реактора, аби своїми грудьми відвернути трагедію...Їхній подвиг неможливо переоцінити – як не можна переоцінити значення того, що вони зробили. Їхній героїзм, патріотизм і професійна майстерність перевірені часом. Ми не маємо права забувати про самопожертву ліквідаторів аварії на ЧАЕС, які пройшли через усі кола ядерного пекла. Багато з цих людей не дожили до теперішніх днів, задля збереження життя і здоров’я майбутніх поколінь.Серед них були і Волиняни...
Сьогодні знову палає Чорнобиль... Вже тиждень у Чорнобильській зоні відчуження тривають пожежі – палають ліси, трава, покинуті хати. Вогонь дістається до покинутих поселень та будинків, які спалахують, як сірники. Їх також намагаються гасити пожежники. Рятувальники та поліція вказують, що причиною пожеж стають навмисні та ненавмисні підпали сухої трави. ЛЮДИ! СХАМЕНІТЬСЯ, НЕ ПАЛІТЬ СУХОЇ ТРАВИ, НЕ ЗНИЩУЙТЕ ДОВКІЛЛЯ! БЕРЕЖІТЬ ПРИРОДУ!

Немає коментарів:

Дописати коментар