неділя, 29 вересня 2024 р.

ГО "Пасічник Волині" (засідання)

       Сьогодні, в останню неділю вересня у Волинській обласній універсальній науковій бібліотеці імені Олени Пчілки відбулося щомісячне засідання ГО «Пасічник Волині» з яким тісно співпрацює відділ виробничої літератури. На зборах говорили, про фактори, які ускладнюють зимівлю бджіл.

    Зимівля бджолиних сімей та подальший весняний розвиток дуже важливі етапи у бджільництві. Він них залежить здоров’я та продуктивність бджіл. Також не треба забувати про силу бджолосімей, підготовку їх до зимівлі, а також якість кормових запасів. Саме вони можуть спричинити бурхливий розвиток розладів травлення, посприяти прояву інвазійних хвороб і, нажаль, можуть призвести до загибелі бджолиної сім’ї у процесі зимівлі або ранньою весною.

    В ході зустрічі проаналізували роботи на пасіці у вересні-листопаді та ділилися досвідом, як виготовити утеплювальні подушки і чим їх можна заповнити, аби найкраще зберігали тепло у вулику і запобігали сирості. Бджолярі мали змогу ознайомитися з новими періодичними виданнями з бджільництва.

    ГО "Пасічник Волині" запрошує на щомісячні збори пасічників і юних пасічників. Збори проходять в останню неділю місяця. Завжди раді зустрічі з Вами!



Немає коментарів:

Дописати коментар