четвер, 12 вересня 2024 р.

А ліс і справді чарівний... (День інформації)

 

Напередодні Дня працівників лісу, яке цього року припадає на 15 вересня, відділ виробничої літератури  Волинської ДОУНБ імені Олени Пчілки провів День інформації  «А ліс і справді чарівний…».


     Ліс – це справжній скарб нашої землі. Лісове господарство відіграє важливу роль в економіці держави і є чинником вагомого природного та екологічного впливу на довкілля. Від професійної, невтомної та самовідданої праці працівників лісової галузі залежить збереження зеленого багатства, його відновлення та ефективне використання.


      На жаль, за роки розв’язаної росією війни в Україні було знищено майже 3 млн. га лісів, що становить третину її лісового фонду. Це результат ракетних обстрілів та  вибухів мін.

   Ліси майбутнього… Якими вони повинні бути? Що потрібно робити сьогодні, щоб виростити нові лісові масиви та збільшити їх площу?     На ці та інші запитання  відповідав кандидат географічних наук, голова циклової комісії з базової та фундаментальної підготовки Луцького фахового коледжу рекреаційних технологій і права Володимир Юровчик.   Участь у заході взяла  викладачка  Во ФК НУХТ  Надія Стецюк, яка доповнила і висвітлила дану тему.


          Для  студентів Во ФК НУХТ та студентів  Луцького фахового коледжу рекреаційних технологій і права, які завітали на захід,  було презентовано фахівцем Наталією Сєргєєвою книжкову виставку «Ліс – зелена перлина планети», на якій представлена література про найцінніший дар природи – ліс, його багатства, значення в охороні навколишнього середовища, а також значення лісу в житті людини, здатність поліпшувати її стан здоров’я та самопочуття. Дякуємо усім хто завітав на зустріч.











Немає коментарів:

Дописати коментар