четвер, 3 жовтня 2024 р.

ВЕТЕРИНАР – ПРОФЕСІЯ БЛАГОРОДНА (зустріч з фахівцем)

 

Щороку, 4 жовтня весь світ відзначає День захисту тварин. Ініціатива відзначати Всесвітній день захисту тварин належить німецькому письменнику та зоозахиснику Генріху Циммерману.

          В Україні Всесвітній день захисту тварин відзначають із 2000 року. Цього дня проводяться численні заходи, покликані виховувати у дітей та дорослих бережливого та відповідального ставлення до братів наших менших, а притулки намагаються звернути увагу на проблему безпритульних тварин.

           З цієї нагоди у відділі виробничої літератури Волинської ОУНБ імені Олени Пчілки відбулась зустріч з лікарем ветлікарні Vet Planet Вікторією Соловей на тему «Ветеринар – професія благородна» в рамках проєкту «Цікавий світ професій».

Професія ветеринара завжди була шанованою. Кваліфікованої медичної допомоги потребують не тільки люди, а й тварини і на допомогу їм приходять спеціалісти дуже шляхетної й доброї професії – лікарі ветеринарної медицини.


Їхня праця нелегка, адже чотирилапі чи пернаті пацієнти не можуть розповісти, що й де болить, та й слів вдячності від них годі чекати. Тому займатися цією роботою можуть тільки ті, хто по-справжньому любить тварин, а також володіє талантом спілкування з ними.

 Бути лікарем ветеринарної медицини – це покликання, адже не кожному дано зрозуміти мову тварин. У число «пацієнтів» ветеринара можуть входити не тільки домашні улюбленці, а й велика рогата худоба, сільськогосподарські тварини, птахи, коні, риба та навіть бджоли.



Сьогодні ветеринарні лікарі працюють у ветеринарних клініках, на ветеринарних станціях, в зоопарках, на підприємствах сільського господарства – словом, скрізь, де може виникнути необхідність у медичній допомозі для тварин.

На зустрічі була презентована книжково-ілюстративна виставка «Дивовижний світ тварин», на якій відвідувачі ознайомились з дивовижним і цікавим світом тварин нашої планети.


На сторінках представлених видань є цікава інформацію про догляд за собаками та кішками, про походження й характеристику порід коней зі всього світу. Не менш корисною є інформація, яка яскраво відображає життя та особливості улюблених пернатих друзів та частинку існування різнобарвного морського світу.


           Запрошуємо Вас до відділу виробничої літератури переглянути тематичну книжкову виставку «Дивовижний світ тварин».



 Список літератури до тематичної книжкової виставки

«Дивовижний світ тварин»

 

Бедуайєр К. де ла 100 фактів. Собаки і цуценята / К. де ла Бедуайєр ; пер. з англ. К. Козачук. – Київ : КМ-Букс, 2018. – 48 с. : іл.

Галаксі Д. Суцільне котяче моджо. Путівник по життю з вашим котом / Дж. Галаксі, М. Дельгадо, Б. Рок ; пер. з англ. А. Мішта. – Київ : КМ-Букс, 2022. – 392 с. : іл.

Горовіц А. Собакознавство. Що собаки знають, бачать і відчувають нюхом / А. Горовіц ; пер. з англ. Н. Лавська. – Київ : КМ-Букс, 2020. – 311 с.

Денисенко Л. Усміхаки. Все що треба знати про собак : для серед. шк. віку / Л. Денисенко ; худож. М. Фоя. – Львів : Вид-во Старого Лева, 2019. – 123 с.

Заведея Т. Л. Сучасна енциклопедія любителя кішок. 1500 корисних порад фахівців / Т. Л. Заведея ; пер. з рос. І. Г. Данилюк. – Донецьк : БАО, 2004. – 528 с. : іл.

Коти. 50 найпопулярніших порід : міні-енцикл. – Київ : Країна мрій, 2016. – 56 с. : іл.

Нанотехнологія у ветеринарній медицині : навч.- практ. посіб. / В. Б. Борисевич, Каплуненко В.Г. та ін.; ред. В. Б. Борисевич, В. Г. Каплуненко. — Київ : ТОВ "Наноматеріали і нанотехнології", 2009. — 232 с.

Паркер, С. Сто фактів. Коти і кошенята / С. Паркер ; пер. з англ. К. Козачук. – Київ : КМ-БУКС, 2018. — 48 с.

Собаки. 50 найпопулярніших порід : міні-енцикл. – Київ : Країна мрій, 2016. – 56 с.

Тріус Е. Лікарі у світі тварин / Е. Тріус, М. Доран ; з ісп. пер. О. Забара ; худож. Х.- А. Бласко ; наук. ред. О. Ільченко. — Харків : Читаріум, 2017. — 32 с.

Трофименко О. Л. Біотехнія собаки : посібник / О. Л. Трофименко, Ф.Й. Поліщук, П. П. Лєщинський. – Київ ; Ірпінь : Перун, 2010. – 244 с. : іл.

Немає коментарів:

Дописати коментар