середа, 25 вересня 2024 р.

Засідання клубу "Волинська бджілка"



Бджоляр – професія особлива, унікальна. Цікавляться цією справою люди різних переконань, різного віку, професій. Робота з медоносними комахам має ряд особливостей, які потрібно врахувати при виборі цієї професії: працьовитість; терпіння; спокійний характер; відсутність страху перед бджолами; інтерес до живої природи; спостережливість. Як стати БДЖОЛЯРЕМ? Якщо Вас цікавить ця професія ласкаво просимо на наші засідання клубу " Волинська бджілка", які проходять в останню середу, а також останню неділю кожного місяця. Пасічники розкажуть і переконають Вас, що професія Бджоляр є саме тією професією, яка може змінити погляди кожного, після того як досконало отримаєте знання.  Де  можна отримати професію бджоляра? Наразі отримати професію бджоляра можна більш ніж у 20 професійно-технічних училищах та технікумах України, а також Гадяцьке аграрне училище (Полтава) – спеціалізований заклад, де проводиться підготовка спеціалістів із бджільництва.

Сьогодні, 25 вересня відбулося чергове засідання клубу  "Волинська бджілка", де розглядались нагальні проблеми: підготовка пасіки до зимівлі; поїздка у м. Київ на Всеукраїнську виставку бджільництва; набір на безкоштовні курси "Питні меди" при Центрі традиційної культури "Медова хата" та інші. Засідання проводив Антон ШОТІК – бджоляр, член ГО «Спілка пасічників України», почесний пасічник України,  член ГО «Братство бджолярів Землі Волинської «Ройовий Стан» та член клубу "Волинська бджілка".

У стінах нашої бібліотеки кожен знаходить для себе необхідну інформацію й розраду, може цікаво та з користю провести вільну годину. Саме тому у книгозбірнях організовуються своєрідні клуби дозвілля, що допомагають читачам вирватись з обіймів самотності та невідомості. Для пасічників фахівці підготували тематичну книжкову виставку "В країні медоносних бджіл".  Запрошуємо вас!





Немає коментарів:

Дописати коментар