середа, 28 серпня 2024 р.

Засідання клубу " Волинська бджілка"

    Мед – продукт вічності. Він має один з найвищих показників дати зберігання серед харчових продуктів. Уявіть, знайдений в гробницях фараона, запечатаний в глечиках мед, до цього часу залишається їстівним і придатним для вживання. Ця довговічність пояснюється його хімічним складом: продукт природним чином є кислотним, з низьким вмістом вологи, що робить його досить непривітним середовищем.


    В актові залі Волинської ДОУНБ імені Олени Пчілки відбулася чергова зустріч членів ГО «БРАТСТВО БДЖОЛЯРІВ ЗЕМЛІ ВОЛИНСЬКОЇ РОЙОВИЙ СТАН». Плідна та взаємовигідна співпраця книгозбірні з братством триває багато років.


Під час засідання висвітлено наступні питання:
 👆 державна реєстрація та паспортизація суб’єктів господарювання, які займаються утриманням та розведенням бджіл;
 👆 проведення обстеження пасік ветеринарними установами;
 👆 алгоритм взаємодії пасічників, агровиробників та органів місцевої влади під час обробітку полів;
 👆 алгоритм дій у разі виникнення отруєння бджіл пестицидами;
 👆 дотримання сільськогосподарськими підприємствами вимог чинного законодавства при застосуванні та використання пестицидів, агрохімікатів та інших засобів захисту рослин.
У ході зібрання пасічники обговорили вирішення проблемних питань галузі. Зокрема, йшлося про отруєння бджіл отрутохімікатами та налагодження співпраці фермерських господарств з власниками пасік, щоб уникнути масової загибелі комах.


    Держпродспоживслужба закликала усіх бджолярів узаконити свою діяльність та зареєструвати пасіки, хто ще цього не зробив.


    Окрім цього, бджолярі обговорили низку проблемних питань галузі. Присутні мали нагоду отримати відповіді на поставлені запитання, додаткові роз’яснення та рекомендації.

       Ми дякуємо бджолярам за їх клопітку, нелегку працю, бажаємо багатих медозборів, міцного здоров'я та натхнення продовжувати працювати в благородній сфері бджільництва під мирним українським небом.
    Щоб дізнатись чимало інших цікавих фактів про мед та бджільництво, опанувати його ази, пропонуємо переглянути книжкову виставку «Бджолиний дзвін – медовий запах», яку підготували працівники відділу виробничої літератури, на якій представлена література, та періодичні видання з фонду книгозбірні.

Розширюйте свій кругозір разом із Волинською ДОУНБ імені Олени Пчілки.


Немає коментарів:

Дописати коментар