четвер, 22 серпня 2024 р.

"Славетні українці" – бібліо-експрес

    В історії кожної країни є люди, чиї імена з гордістю і повагою згадуються співвітчизниками. Є такі і в Україні. Їх називають Славетними українцями. Вони досягли успіху в різних галузях і зробили багато доброго для свого народу, тому їх довго пам’ятатимуть вдячні нащадки.

    Бути українцем сьогодні – це рухатися вперед, бути активним і цілеспрямованим, прагнути відбудовувати і боронити рідну країну, вивчати українську мову і бажати нею розмовляти, мати інтерес до культурної спадщини України, її історії та традицій. А ще –  остаточно позбуватися комплексу меншовартості, адже Україна, яка насправді ніколи і не була на світовому узбіччі, подарувала людству не одне відоме ім'я.

Наші співвітчизники впливають на хід історії, роблять наукові відкриття, створюють літературні і художні шедеври, підкорюють світ музики і телебачення, космічні і спортивні висоти.

Видатна українська письменниця Ліна Костенко у своїй прозовій книзі «Записки українського самашедшого» написала: «А ви думали, що Україна так просто. Україна – це супер. Україна – це ексклюзив. По ній пройшли всі катки історії. На ній відпрацьовані всі види випробувань. Вона загартована найвищим гартом. В умовах сучасного світу їй немає ціни».


    Історія людства знає імена багатьох українців, які вплинули і продовжують впливати на її хід. Їхні імена потрібно знати і пам’ятати, вони є представниками великої нації.

    З нагоди Дня Незалежності України працівники відділу виробничої літератури Волинської ДОУНБ імені Олени Пчілки провели бібліо-експрес «Славетні українці», на якому ознайомили присутніх з іменами українців, які  творили історію. Вони – наша гордість і приклад для наслідування!








Немає коментарів:

Дописати коментар