четвер, 15 серпня 2024 р.

Українська нумізматика (презентація книжкової виставки)

 

З нагоди свята Дня Незалежності України  у відділі виробничої літератури Волинської  ДОУНБ імені Олени Пчілки презентовано  тематичну книжкову виставку «Українська нумізматика». 


Джерела, представлені на виставці, містять цінну інформацію для нумізматів, істориків, краєзнавців та вчених про монети, гроші, медалі, розкривають процеси їхнього виробництва, фальшування монет та банкнот. Розділ «Безсмертна моя Україно» розкриває серію ювілейних та пам'ятних монет, започаткованим Національним банком України у 2022 році монетами "В єдності – сила", випущеними під час повномаштабного російського вторгнення в Україну.
Українська пам'ятна монета "Сміливість бути. UA" стала найкращою монетою про сучасну подію за підсумками міжнародного конкурсу “Монета року”. 
Особливу увагу привертають періодичні видання з нумізматики: це альманахи «Волинський колекціонер», що виходять за ухвалою ради ГО «Товариство нумізматів Волині» і правління Волинської обласної організації Національної спілки краєзнавців України та довідково-інформаційні журнали «Нумізматика та фалеристика». 

Виставка є цікавим ініціативним заходом для вивчення і популяризації історії та культури України через призму монет, медалей, грошей та сувенірної продукції.
Завдяки таланту художників і граверів, вони вже не одне століття є творами мистецтва і предметом колекціонування.

Нумізмати та користувачі, які завітали на захід, обмінялися новинками зі сфери їхніх спільних захоплень, продемонстрували нові експонати зі своїх колекцій, гарно поспілкувалися, ознайомилися з книгами і періодичними виданнями, представленими на книжковій виставці «Українська нумізматика».












Дякуємо усім, хто долучився до заходу! Виставка діятиме до 25 серпня 2024 року. Ласкаво просимо! До зустрічі!




Немає коментарів:

Дописати коментар