середу, 19 травня 2021 р.

Вишиванка – оберіг українського народу

  День вишиванки – це всеукраїнське свято, яке покликане зберегти споконвічні народні традиції створення та носіння етнічного вишитого одягу, збереження українських цінностей та їх популяризації серед молоді та населення держави. Загалом це свято-флешмоб, коли українці в будній день одягають вишиванку на роботу, університет, школу чи садочок.


 «День української вишиванки» було засноване в 2006 році студенткою факультету історії, політології та міжнародних відносин Чернівецького національного університету імені Юрія Федьковича Лесею Воронюк. Свято хоч і не так давно започатковане, але досягло протягом останніх років особливої уваги і розквіту.
 Українську вишиванку називають «молитвою без слів», а вишита сорочка – є головним оберегом людини, тому що в ній закладена енергія вишивальниці, яка бажає добра тій людині, хто буде носити цю сорочку, символ здоров'я, краси, щасливої долі і родової пам'яті! Нехай цей день принесе тільки позитив і гарний настрій!


  У відділі виробничої літератури Волинської ДОУНБ імені Олени Пчілки можна ознайомитись з книгами та журналами, з яких можна дізнатися про сучасні та старовинні зразки українських вишиванок різних регіонів, їхню історію та значення.

Немає коментарів:

Дописати коментар