суботу, 20 березня 2021 р.

21 БЕРЕЗНЯ МІЖНАРОДНИЙ ДЕНЬ ЛІСІВ


       21 березня в усьому світі відзначається Міжнародний день лісу, який був заснований в 1971 році. Ініціатором даного Дня виступила Європейська конфедерація сільського господарства на 23-й Генеральній Асамблеї в 1971 році і ця ідея була підтримана Всесвітньою Продовольчою і сільськогосподарською організацією при ООН (ФАО).

          Проблема збереження лісу та його багатств стоїть сьогодні в ряду найважливіших екологічних завдань для всіх країн світу. В останні роки тенденції, пов’язані зі зменшенням лісів на Землі, викликають тривогу не тільки у екологів, але й у всього міжнародного співтовариства. У зв’язку з цим, основним завданням Міжнародного дня лісу є привернення уваги жителів планети до проблеми збереження лісів, інформування про значимість лісових екосистем,  захисту їх та відновленню.

          У 2021 році Міжнародний день лісу відзначається під гаслом:  «Відновлення лісів: шлях до відродження та добробуту».

          Ліси Волинської області  займають понад 700 тисяч   гектарів – третину всієї території області. Волинський ліс в усі  часи  обігрівав людину,  давав їй одежу, був надійним рятівником і щедрим годувальником. Він дає багато корисного, зокрема плоди до столу, деревину для будівництва, корм для тварин. Ліс оберігає ґрунти від водної та вітрової ерозії, а ріки – від пересихання, захищає місцевість від сильних вітрів.

          Закликаємо вас дбайливо ставитись до лісу, адже тільки так можна збагатити планету чистим і свіжим повітрям, покращити екологічну ситуацію рідного краю, зберегти здоров’я собі та майбутнім покоління.

          У відділі виробничої літератури Волинської ДОУНБ імені Олени Пчілки ви можете ознайомитись з книгами та періодичними виданнями по темі лісів і лісового господарства.

 

 


Немає коментарів:

Дописати коментар