четвер, 1 жовтня 2020 р.

Міжнародний день кави – 1 жовтня

 



Міжнародний день кави – свято поціновувачів напою у всьому світі. Вперше відзначається 1 жовтня 2015 року за погодженням з Міжнародною організацією з кави.



Кава – продукт, який найбільше продається після нафти. Щоденно в усьому світі випивається 2,25 мільярди горняток кави. В Україні перші згадки про каву датуються 1672 роком – у цей період в Кам’янець-Подільському турки відкрили першу кав’ярню.

По-справжньому оцінили цей напій тільки у XVIII столітті. Галичанин Юрій Кульчицький 1683 року в Львові відкрив першу кав’ярню “Під синьою фляжкою”. Це стало поштовхом популяризації кави в Україні. У багатьох народів є свої етнічні традиції, котрі стосуються кави.

 У число відомих кавоманів входили Оноре де Бальзак, Вольтер, Йосип Бродський, Наполеон Бонапарт, Віктор Гюго, Анна Ахматова та Жорж Санд. Надихаючий факт – великий композитор Йоганн Себастьян Бах на честь кави створив Кавову Кантату у 1732 році.

Книга Ольги Фурти « Библия кофе. От ростка до чашки» унікальне видання для всіх любителів, поціновувачів, виробників , продавців – словом, всіх тих, хто не уявляє свого життя без кави, і тих хто ще мало знайомий з цим унікальним подарунком природи.


Фурта О. Библия кофе: от ростка до чашки : издания для досуга / О. Фурта ; фото А. Малчик, фото О. Трухачева. – Москва : Эксмо, 2009. – 287 с. : фото. – (Кулинария VIP-класса).


 На сторінках книги знайде корисну інформацію кожний, хто знайомий з цим дивовижним і таким звичним продуктом. Інформація в книзі достовірна і чітко систематизована.



В книзі ви знайдете :

· міфи і факти про каву

· захоплюючі історії і реальні події

· рекомендації по заварюванню кави

· унікальну інформацію про кавомашини

· практичні поради та рекомендації

· рецепти приготування кави і коктейлів на його основі
З книгою можна ознайомитись у відділі виробничої літератури Волинської ДОУНБ імені Олени Пчілки.

Немає коментарів:

Дописати коментар