понеділок, 14 вересня 2020 р.

Його величність – ліс (книжкова виставка)

    

      Багатотисячний колектив лісівників України – це люди, що працюють за покликом серця. Це професіонали, що в складних , екстремальних умовах зберігають і примножують лісові багатства України, невтомною працею створюють десятки тисяч гектарів нових лісів, мужньо протистоять лісовим пожежам і повеням, захищають лісові угіддя від шкідників та браконьєрів. Лісу завжди потрібний мудрий і дбайливий господар. Саме тому професія лісівника користується народною повагою. Багато проблем вирішили працівники лісу, проте подальший розвиток суспільства ставить перед ними все нові й нові завдання.
     Ліси майбутнього… Якими вони повинні бути? Що потрібно робити сьогодні, щоб виростити високопродуктивні деревостани і збільшити їх площу?
     Відповіді на ці та інші запитання ви можете знайти, ознайомившись з книжковою виставкою "Його величність – ліс"  на якій представлена література про найцінніший дар природи – ліс, його багатства, цілющі функції і значення в охороні навколишнього середовища, а також значення лісу в житті людини, здатність поліпшувати її стан здоров’я та самопочуття.
В 2020 році День працівників лісу припадає на 20 вересня. У професійне свято працівників лісу ми приєднуємося до привітань на адресу всіх, хто не байдужий до проблем лісового господарства, хто своєю працею і турботою сприяє його збереженню та примноженню, хто просто любить, береже і рятує ліс. З святом Вас!



До вашої уваги список літератури по даній темі

    Екологічне лісознавство : навч. посіб. / Ю. В. Плугатар [та ін.]. – Херсон : Грінь Д. С., 2014. – 343 с.

     Екологізація лісокористування в контексті подолання глобальних екологічних загроз / І. М. Синякевич [та ін.]. – Львів : Камула, 2014. –  590 с.

     Краснов В. П. Фітоекологія з основами лісівництва : навч. посіб. / В. П. Краснов, З. М. Шелест, І. В. Давидова. – Херсон : Олді-плюс, 2014. –  474 с.

      Лісовідновлення та лісорозведення : навчю посіб. для студ. / упоряд. Ф. М. Бровко [та ін.]. –  Київ : Кондор, 2019. – 93 с.

      Лісові меліорації: практикум : навч. посіб. / В. Ю. Юхновський [та ін.]. –  Київ : Кондор, 2018. – 232 с.

     Стороженко  Г. Життя лісу : для діт. молош. і серед. шк. віку / Г. В. Стороженко. – Харків : Ранок, 2018. – 64 с. : іл. – (Світ і його таємниці).

     Юхновський В. Ю. Агролісомеліорація : підруч. для студ. вузів / В. Ю. Юхновський, С. М. Дударець, В. М. Малюга. – Київ : Кондор, 2014. – 370 с.


Немає коментарів:

Дописати коментар