середу, 3 травня 2023 р.

3 травня – День кондитера

 

Історія кондитерського мистецтва своїм корінням йде в глибоку старовину і нерозривно пов’язана з активним використанням меду, а потім і цукру, який вперше навчилися отримувати з соку цукрової тростини в Індії приблизно в 850-му році нашої ери. Як окреме мистецтво воно виникло і набуло широкого поширення спочатку в Італії в кінці XV-початку XVI століття. Це сталося з появою цукру в тих регіонах. До тих пір всі основні солодощі в Європі купувалися на Сході переважно в арабів, одних з родоначальників кондитерської справи в стародавньому світі.



В Україні професія кондитера надзвичайно популярна і затребувана. Свою професію кондитери освоюють все життя. У цьому мистецтві необхідна особлива смакова пам’ять, відмінне відчуття запахів і витончений смак, величезна творча уява і навіть знання в галузі архітектури, скульптури, щоб радувати любителів солодкого всілякими тортами, десертами та печивом.
У цей день ми поспішаємо привітати всіх наших чудових кондитерів! Нехай і у вашому житті буде присутня наша частинка тепла і любові! Дякуємо Вам за смачні і приємні моменти, які ви даруєте всім нам!
Зі святом Вас і творчих успіхів! Пропонуємо ознайомитися з літературою на дану тематику, яка є у фондах відділу виробничої літератури Волинської ДОУНБ імені Олени Пчілки.

 

     Домашнє тісто. 500 рецептів. Печемо і смажемо з дріжджового, заварного, здобного, листкового, пісочного, пряникового тіста / уклад. Н. Ю. Попович. – Харків : Клуб сімейного дозвілля, 2015. – 381 с.

 

Кулінарні секрети сестри Ольги. – Львів : Свічадо, 2015.

– 128 с.

 

    Малювання, ліплення та сучасні способи оздоблення борошняних кондитерських виробів : підручник / О. В. Новікова та ін. – Харків : Світ Книг, 2014. – 316 с.

 

    Новікова О. В. Технологія виробництва хлібобулочних і борошняних кондитерських виробів : навч. посіб. / О. В. Новікова. – 2-е вид., перероб. та доп. – Київ : Ліра-К, 2013. – 538 с.

 

    Петчет Ф. Печиво і тістечка. Кулінарна книга маленької господині : понад 40 оригінальних і простих рецептів / Ф. Петчет ; пер. з англ. В. Наливана ; худож. : А. Ларкум, М. Сейдж ; фото Г. Олен ; рецепти та описи  К. Аткінсон. – Київ : Країна мрій, 2008. – 96 с. : іл.

 

  Ростовський В. С. Технологія виробництва борошняних кондитерських виробів : абетка кондитерського мистецтва : навч. посіб. / В. С. Ростовський, О. М. Кукуєва. – Київ : Кондор, 2016. – 496 с.

 

Сирохман І.В. Асортимент і якість кондитерських виробів : підручник / І. В. Сирохман, В. Т. Лебединець. – Київ. : Центр учбової літ., 2009. – 636 с.

 

        Циганенко В. О. Домашні кондитерські вироби / В. О. Циганенко, А. Т. Ратушенко, О. І. Злобнов. – Київ : Кондор, 2011. – 247 с.

 



 

Немає коментарів:

Дописати коментар