четвер, 18 травня 2023 р.

Здоров’я дарують вам бджоли (День фахівця, присвячений Всесвітньому дню бджіл)

    Україна, зокрема і Волинь, долучається до Всесвітнього дня бджіл! 

Всесвітній день бджіл відзначається 20 травня щороку, щоб привернути увагу населення до важливої ролі бджіл у сільському господарстві, підтримці здоров’я людей.

    Захід закликає захищати бджіл, покращувати їх середовище існування, підтримувати розвиток бджільництва. Ми відзначаємо цей день з 2018 року. Темою Всесвітнього дня бджіл у 2023 році є заклик до глобальних дій для підтримки сільськогосподарського виробництва, сприятливого для запилювачів, і важливості захисту бджіл за допомогою наукових методів сільськогосподарського виробництва.


.  

                                                                                                                                                                                                                                                         Сьогодні, 18 травня, у відділі виробничої літератури Волинської ДОУНБ  імені Олени Пчілки відбувся День фахівця  «Здоров’я дарують вам бджоли» в рамках проєкту «Розумна бджілка».
Про продукти бджільництва, їх цілющі та лікувальні властивості, на основі аналізу численних джерел і з врахуванням власного досвіду розповів бджоляр Володимир Дмитрук – віце-президент ГО "Спілка пасічників України", почесний пасічник України, заступник голови ГО " Гільдія медоворів України", член ГО «Братство бджолярів землі Волинської «РОЙОВИЙ СТАН».
Практичні поради, як використовувати та правильно зберігати продукти бджільництва розповів бджоляр Антон Шотік – член ГО "Спілка пасічників України", почесний пасічник України, член Ради ГО "Гільдія медоварів України", член ГО «Братство бджолярів землі Волинської «РОЙОВИЙ СТАН».


Присутні ознайомились з народними рецептами, які будуть корисними для зміцнення організму, для профілактики й лікування найпоширеніших недуг.
Присутні мали змогу ознайомитись з книжковою виставкою.

Вітаємо пасічників і пасічниць із Всесвітнім днем бджіл!

Бажаємо Вам і Вашим бджілкам щедрої медоносної бази, великих медозборів, цілющого меду і міцного здоров’я!




 

Немає коментарів:

Дописати коментар