неділю, 22 січня 2023 р.

Засідання клубу "Волинська бджілка"

 

Сьогодні, 22 січня, у відділ виробничої літератури Волинської  ДОУНБ імені Олени Пчілки  завітали  пасічники, члени  ГО «Пасічник Волині».  



На засіданні обговорювались проблеми, які мають місце в наш час по охороні бджіл, по організації роботи з бджолами. Пасічники поділились власним досвідом, новими ідеями по розведенню і збереженню бджіл.


Цікавим був виступ завідувачки відділу Тетяни Яцюк, яка підготувала   і провела прес-кліпінг «Цей дивовижний бджолиний світ» в рамках проєкту "Розумна бджілка" та побажала бджолярам успіхів у подальшій співпраці.


Виступаюча також порекомендувала звернути увагу на книгу на польській мові «Ostatni bartnicy Europy» про бортництво, у якій розміщена стаття відомої української дослідниці, науковиці, етнологині, кандидатки історичних наук, доцентки кафедри музеєзнавства, пам’яткознавства та інформаційно-аналітичної діяльності ВНУ імені Лесі Українки А.  Дмитренко. Книга видана у Варшаві у 2017 році, з кольоровими ілюстраціями. Стаття автора про  бо́ртництво — розведення бджіл в бортях на Поліссі.


Пасічники переглянули журнали «Пасіка»,  «Пасічник», «Український пасічник», «Бджоляр» та книги по бджільництву, які були представлені на тематичній книжковій виставці.





 

 

Немає коментарів:

Дописати коментар