четвер, 22 грудня 2022 р.

Окопні свічки – захисникам України

 







В наш час кожен намагається зробити свій внесок для перемоги України. 21 грудня працівники Волинської ДОУНБ імені Олени Пчілки спільно з Волинським обласним еколого-натуралістичним центром, представниками обласної ради та партнерами ГО «Братство бджолярів землі волинської РОЙОВИЙ СТАН» завітали у Центр традиційної культури «Медова хата» з метою виготовлення окопних свічок для воїнів ЗСУ.



У холодну пору року наші військові, як ніколи, потребують окопних свічок. Такі свічки допомагають захисникам освітити укриття, підсушити одяг, зігрітися чи приготувати їжу. Їх важко загасити вітром, вони не бояться вологи.
 

З їхньою допомогою можна розпалити багаття навіть з мокрої деревини. Одна така свічка в бляшанці може горіти від 2 до 6 годин. Бляшанка, гофрований картон, віск та парафін – це все, що необхідно для створення окопної свічки. Нарізати смужки картону, згорнути його «равликом» і помістити в бляшанку, залити розігрітим рідким воском, – про це розповіла відома на Волині пасічниця Марія Шотік, член ГО «Братство бджолярів землі Волинської РОЙОВИЙ СТАН, член клубу «Волинська бджілка».



Для нас це не просто свічки – це символ подяки захисникам за все, що ми маємо завдяки їм. Віримо в ЗСУ! Віримо в мирне майбутнє. Все буде Україна! Разом до ПЕРЕМОГИ!









Немає коментарів:

Дописати коментар