неділю, 30 жовтня 2022 р.

Безпека на дорозі – безпека життя (до Дня автомобіліста і дорожника)



Сучасне життя неможливо уявити без автомобіля. Саме тому професія водія була і залишається однією із самих масових.

Автомобіліст – це водій або власник автомобіля, спортсмен, який займається автомобільним спортом або спеціаліст з автомобільної справи.

Автомобіліст – особлива професія, зі своєю романтикою та своїми традиціями. Це дуже напружена і, в той же час, почесна праця, що вимагає високої фізичної та емоційної самовіддачі, професіоналізму, таланту.

День автомобіліста і дорожника – професійне свято працівників автомобільного транспорту і дорожнього господарства України, яке відзначається щорічно в останню неділю жовтня.

Це свято об’єднує між собою професіоналів та автолюбителів, всіх, хто вдень і вночі працює на громадському, легковому та вантажному транспорті. Від їхньої майстерності та якості роботи дорожників, які забезпечують будівництво і ремонт доріг, залежить своєчасне здійснення перевезень та безпека пасажирів.

До уваги користувачів! Фахівці відділу виробничої літератури Волинської ДОУНБ імені Олени Пчілки запрошують на перегляд літератури, який буде корисний і цікавий широкому колу читачів: від найменших автолюбителів до професіоналів. З святом вас! Бережіть себе і Україну!

 

Білозьоров А. В. Рудниковий транспорт : підручник для студ. внз. / А. В. Білозьоров, Л. С. Парфєнєнко. – Київ : Каравела, 2004. – 252 с.

Волков В. П. Теорія руху автомобіля : підруч. / В. П. Волков, Г. Б. Вільський. – Суми : Університетська книга, 2010. – 320 с. : іл.

Гащук П. Автомобіль: Теорія колісного рушія / П. Гащук. – Київ : Кондор, 2018. – 326 с. : табл., іл

 Жученко М. С. Велика книжка транспорту / М. С. Жученко. – Харків : Віват, 2017. – 143 с. : іл. – (Енциклопедія).

 Клімов А. А. Автомобілі : енциклопедія / А. А. Клімов. – Харків : Юнісофт, 2017. – 144 с. : іл. – (Хочу все знати).

Кьостник Й. М. Автомобілі. Made in Germany / Йоахим М.

Кьостник ; пер. с нім. О. С. Рощенко. – Харків. : Фактор, 2012. –240 с.

 Лудченко О. А. Технічна експлуатація і обслуговування автомобілів: технологія : підручник / О. А. Лудченко. – Київ : Вища шк., 2007. – 527 с. : іл.

 Мартін Рут. Маленькі дослідники. Транспорт / Р. Мартін, А. Сандерс ; пер. з англ. Т. Кузьменко. – Київ : КНИГОЛАВ, 2019.  18 с. : іл. – (Дитяча полиця).

 Полянський С. К. Експлуатаційні матеріали для автомобілів і будівельно-дорожних машин : підручник для ПТУ / С. К. Полянський, В. М. Коваленко. – Київ : Либідь, 2005. – 504 с.

 Савенко В. Я. Транспорт і шляхи сполучення : підруч. для вузів II-IV рівнів акредитації / В.Я. Савенко, В. А. Гайдукевич. – Київ : Арістей, 2005. – 256 с.

 Форд Генрі. Моє життя та робота / Г. Форд ; пер. на укр. У. Джаман. – Київ : КМ-Букс, 2019. – 310 с.

 Для пошуку інших видань даної тематики радимо скористатися електронними ресурсами бібліотеки та традиційними картковими каталогами.

 

 

 

 

 

  

 

 

 

  

 

  

 

 

 

 

 

 

 

 


Немає коментарів:

Дописати коментар