суботу, 1 жовтня 2022 р.

Домашні тварини – друзі бібліотекаря (виставка-інсталяція)

 



4 жовтня – у світі відзначають Всесвітній день тварин (World Animal Day) — міжнародний день, спрямований на привернення уваги людства до прав тварин та їх добробуту, так як щодня тварини опиняються на межі зникнення.

Ідея Міжнародного дня тварин була вперше проголошена німецьким письменником та зоозахисником Генріхом Циммерманом. Він організував вперше громадські зібрання з цієї нагоди 24 березня 1925 року у Берлінському палаці спорту. А вже у 1931 році міжнародний конгрес прихильників руху захисту прав тварин, який проходив у Флоренції (Італія), одноголосно ухвалив пропозицію оголосити 4 жовтня Всесвітнім днем тварин.



В Україні День захисту тварин святкується із 2000 року. День тварин – це привід нагадати людям про їхню відповідальність, підвищити свідомість суспільства щодо необхідності захисту тварин.

Завести домашнього улюбленця – не так просто, як здається на перший погляд. Комфортно повинно бути не тільки вам, а й тварині. Тому при виборі потрібно зважати на свої та його потреби. Якщо ж ви хочете більше дізнатися про тварин, то завітайте у відділ виробничої літератури Волинської ДОУНБ імені Олени Пчілки і перегляньте цікаву книжкову виставку-інсталяцію «Домашні тварини – друзі бібліотекаря». Ця виставка допоможе вам зрозуміти, з якою тваринкою ви зможете подружитися: із собакою чи котом, черепахою чи хом’ячком,  папугою чи морською свинкою.

 Про тварин, які стали членами нашої родини, захисниками та друзями, розкажуть наші бібліотекарі. 


Домашні тварини під час війни.
Не залишайте тварин під час війни. Хтось гріє вас в укритті, хтось навчився облизувати ніс господареві, хтось хоче обійматися під час тривоги.
Як заспокоїти тварину під час обстрілів: Якщо на тварині немає амуніції, подбайте про те, щоб наклеїти чи написати на переносці чи нашийнику свої контакти. Багато хто губиться в миті страху! Що точно треба: Будьте поряд. Якщо у вас є сили, почитайте щось спокійним голосом. Не втішайте, а спробуйте підбадьорити вас обох. Можна легенько, ніжно погладити в більш-менш спокійні моменти. Відпочинок: Якщо ви в укритті, спробуйте знайти куток для тварини. Покладіть якісь речі, що пахнуть саме господарем. Якщо ви в квартирі, можна накинути ковдру на стілець, відкрити полички в шафі в коридорі для кота.
Домашні тварини приносять радість, навчають відповідальності та співчуття і радо нас зустрічають! Чекаємо на Вас! 











Немає коментарів:

Дописати коментар