четвер, 21 квітня 2016 р.

ДОВГА ТІНЬ ЧОРНОБИЛЯ (книжкова виставка)

Згадаймо… 26 квітня 1986 року...

Була весна – квітуча,  напоєна запахами землі і нового життя. Ніхто не здогадувався, що ця весна назавжди чорними літерами буде вписана в історію нашого народу і людства, що про невелике місто Чорнобиль дізнається весь світ…

До 30-річниці Чорнобильської катастрофи присвячена книжкова виставка «Довга тінь Чорнобиля», яка  розміщена  у відділі виробничої літератури Волинської ДОУНБ імені Олени Пчілки.
Перший розділ виставки «Хіба Чорнобиль може хто забути» розповідає про чорний квітневий день, коли стався вибух на четвертому енергоблоці ЧАЕС  та гіркі наслідки катастрофи для всього людства.

Другий розділ виставки «Чорнобильське небо вогнеборців» присвячена  подвигу ліквідаторів - чорнобильців , які  ризикуючи своїм здоров’ям і життям, брали участь у ліквідації наслідків аварії, відроджували і продовжують відроджувати до нового життя обпалену радіацією землю. Це – священна пам’ять про всенародний подвиг, який ніколи не зітреться з пам’яті людської, не згасне у віках.

З репортажами, нарисами, документальними та художніми творами присвяченими трагічній  сторінці нашої історії можна ознайомитись   переглянувши  розділ «Чорнобиль у творчості українських письменників».
Завітайте до відділу виробничої літератури Волинської ДОУНБ імені Олени Пчілки і перегляньте книжкову виставку-реквієм  присвячену 30-ій річниці Чорнобильської трагедії.






Немає коментарів:

Дописати коментар