неділю, 2 квітня 2023 р.

Засідання клубу "Волинська бджілка"

 2 квітня 2023 року у  відділі виробничої літератури Волинської ДОУНБ імені Олени Пчілки відбулося чергове у засідання клубу «Волинська бджілка». Засідання проводив Ю. Мещеряков, голова ГО «Пасічник Волині».



 Вулик з очерету

Заступник голови  А. Бабій висвітлив  законодавчі проблеми    в галузі бджільництва. Про проєкт «Все для дітей», який розпочне свою роботу з 1 червня у с. Омельне Ківерцівського р-ну ознайомив пасічник  О. Кирилюк. Навчання для дітей безкоштовне, з комп’ютерними класами. Мета: поглибити знання про  різні аспекти бджільництва та навчити дітей такій непростій, але захоплюючій справі, як бджільництво. Про дивовижні «Вулики з очерету», їх переваги та недоліки, поділився досвідом Олег Вікторович, а також пасічників зацікавили «Полинові подушки» від кліща.

Про воскопрес у формі діалогу розповів  М. Кухарук з юними пасічниками, які цікавляться темою бджільництва і створили власний блог.

Бджолярами були  розглянуті такі   теми: «Робота на пасіці», «Обробка бджіл від кліща Вароа натуральними препаратами» та інші.


Пасічники переглянули фахові журнали  по бджільництву, які надійшли до відділу виробничої літератури. 

Юні пасічники Волині знову завітали на засідання клубу і взяли активну участь у колі однодумців. 




Немає коментарів:

Дописати коментар