четвер, 22 вересня 2022 р.

ГРИБИ УКРАЇНИ (виставка однієї книги)

 


Сезон грибів у Волинській області набирає обертів. Ліси нашого регіону славляться урожаями білих грибів, лисичок, підберезників, маслюків, польських грибів, сироїжок та інших.

Світ грибів дивовижний та різноманітний. Кожного разу, приходячи до лісу, ми захоплюємось їхньою красою. Однак вони можуть бути й підступними. Так легко сплутати смертельно отруйний гриб з їстівним!

Книга Сухомлин М. Гриби України : атлас-довідник / М. Сухомлин, В. Джаган. – Київ : Видавнича група КМ - БУКС, 2018. – 240 с., яку ми вам рекомендуємо, дає нам інформацію про гриби, що зростають на території України. Наведені вичерпні описи як найбільш розповсюджених, так і рідкісних видів грибів. Зверніть увагу, що в атласі-довіднику представлені назви грибів латинською та українською мовами.

Наведено інформацію щодо їстівності або отруйності. Для більшості грибів зазначені види-двійники та їхні основні риси подібності або відмінності, що важливо при ідентифікації отруйних грибів. Наведені цікаві історичні факти, сучасні наукові відомості про окремі види грибів, а також їхні лікарські властивості. Хто хоче орієнтуватися у загадковому світі грибів, запрошуємо у відділ виробничої літератури Волинської ДОУНБ імені Олени Пчілки. Ласкаво просимо на виставку однієї книги!
Увага! На півночі Волинської області діє сувора заборона на відвідування лісних масивів!




Немає коментарів:

Дописати коментар