субота, 20 липня 2024 р.

Засідання клубу "Нумізмати Волині"

             Одним із найпоширеніших варіантів колекціонування є нумізматика. Це захоплення вважається одним із найстародавніших хобі, так як ще з давніх часів люди розглядали монети не тільки як платіжний засіб. Адже будь-яка монета – це витвір мистецтва, і досить тривалий час їх колекціонування вважалося привілеєм заможних людей. Але все в нашому світі змінюється, і наразі це захоплення доступне усім бажаючим. 


    Незважаючи на те, що багато людей, що збирають різні монети, вважають себе нумізматами, слід зазначити, що колекціонування і нумізматика – це досить різні поняття. Адже по суті, нумізматика – це наука, що вивчає монети, а колекціонування – це збір монет, виходячи з індивідуальних пристрастей і переваг.


          Сьогодні, 20 липня, відбулося чергове засідання ГО «Нумізмати Волині», з яким тісно співпрацює відділ виробничої літератури Волинської ДОУНБ імені Олени Пчілки. Бібліотека є улюбленим місцем зустрічі для спілкування та обміну досвідом, адже фахівці бібліотеки постійно інформують колекціонерів про новини нумізматики.



           Клуб колекціонерів постійно запрошує до себе нових учасників і гостей. Засідання відбуваються в першу і третю суботу щомісячно, на засідання приходить близько 30 осіб, але колекціонери вірять: тих, хто збирає різні цікаві речі в Луцьку набагато більше. Тому, якщо ви один із них – приходьте у клуб, на вас чекають.


Немає коментарів:

Дописати коментар