субота, 18 травня 2024 р.

ГО " Товариство нумізматів Волині"

 

Нумізматика – це один з найпоширеніших видів колекціонування, і з кожним роком кількість бажаючих присвятити себе цій захоплюючій і досить прибутковій справи зростає. Деякі бачать в цьому легкий спосіб заробітку, а інші – можливість доторкнутися до історії і відчути себе її частиною.

ГО «Товариство нумізматів Волині» для колекціонерів нині є тим місцем, де вони регулярно зустрічаються, діляться новинами, виставляють на продаж речі, з якими вони можуть розлучитися, купують те, що дуже хочеться мати, обмінюються і спілкуються-спілкуються-спілкуються… Місцем зустрічі для колекціонерів є Волинська ДОУНБ імені Олени Пчілки.
Загалом спілкування колекціонерів відбувається так: два рази на місяць, о 11.00 збираються у виробничому відділі, обирають собі столи і розкладають на них речі, які принесли з собою, готові продати, або обміняти, "мігрують" по залі від столика до столика, видивляючись щось цікавеньке для себе.

Цієї суботи на зібранні до клубу прийняли ще трьох нових членів. Але новенькі вони лише у своєму членстві, насправді ж усі тут присутні, як правило, знаються між собою багато років. Гості тут теж бувають: приходять як молоді колекціонери, які лише починають щось збирати, так і приїжджі. Цього разу поміж столиків проходжав колекціонер Гриджин В., гість із Прикарпаття, котрий прискіпливо розглядав планшети з монетами.



Цікаве це зібрання і тим, що на кожному столику можна побачити дуже різні старі і не дуже речі. На столах – і документи, і старі конверти, і колекції листівок початку минулого століття із зображенням європейських кіноакторів, і марки, і нагрудні знаки, і ще купа всього що необхідно знати починаючому нумізмату.

Волинський клуб колекціонерів постійно запрошує до себе нових учасників і гостей. Щоразу на зібрання клубу приходять близько 40 осіб, але колекціонери вірять: тих, хто збирає різні цікавинки, в Луцьку набагато більше. Приходьте у клуб, вас там чекають.

Присутні мали змогу ознайомитися з альманахом «Волинський колекціонер» випуск якого здійснює ГО «Товариство нумізматів Волині» і Волинська обласна організація Національної спілки краєзнавців України. У альманаху зібрано статті з колекціонування й, безпосередньо з нумізматики, а також статті, в яких піднімаються наукові проблеми, над якими працюють науковці сьогодні.

Немає коментарів:

Дописати коментар