вівторок, 28 лютого 2023 р.

Бджоли: екологія і людина (круглий стіл)

 

28 лютого у Волинській ДОУНБ імені Олени Пчілки відбувся круглий стіл на тему «Бджоли: екологія і людина» в рамках проєкту "Розумна бджілка". Мета заходу –  формування відповідального і дбайливого ставлення до природи, що базується на екологічній свідомості;  уміння бачити красу у всьому живому, незалежно від того, чи то людина, рослина чи бджола. Розуміння істини, що в природі не буває корисних і шкідливих тварин, натомість усі вони пов'язані одне з одним, одне одному потрібні, а отже корисні, особливо бджоли, які є найбільш важливими комахами для збереження екосистеми планети.



  Зі вступним словом виступила завідувачка відділу виробничої літератури Волинської ДОУНБ імені Олени Пчілки Тетяна Яцюк, яка зауважила, що сьогодні людству загрожує загибель, якщо воно терміново не змінить свого ставлення до природи, не змінить стилю своєї діяльності й існування, не переоцінить життєвих цінностей.



З відеопрезентацією «Екологічна культура та збереження ресурсів, як важливі європейські цінності. Значення біорізноманіття в сучасному міському просторі» виступила спікер  Оксана Віталіївна Лисак, начальниця відділу екології Луцької міської ради.


Оксана Віталіївна оголосила  студентам  про  конкурс ідей, так зване «кліматичне сафарі»,   метою якого є виявлення  недоліків  у нашому місті  та пропозиції щодо   їх виправлення. Кращі три проєкти   отримають відзнаку  та   будуть втілені у  життя.

 Українсько-польський проєкт «Дика бджола-осмія» презентувала  Сподарик Світлана Олександрівна, завідувачка методичного відділу Волинського обласного еколого-натуралістичного центру Волинської обласної ради. Студенти-екологи висловили бажання долучитися до популяризації проєкту.

Представники ГО  «Пасічник Волині» Мещеряков Юрій Віталійович та Бабій Андрій Володимирович висвітлили законодавчі проблеми    в галузі бджільництва .

Цікавим був виступ завідувача кафедрою екології та охорони навколишнього середовища, доцента Радзія Володимира Феофіловича.



Участь у заході взяли викладачі – доценти кафедри екології та охорони навколишнього середовища ВНУ імені Лесі Українки Ольга Караїм, Оксана Цьось, Олена Джам та студенти спеціальності "Екологія". Для усіх присутніх  була організована книжкова виставка "Повернемо бджолам природнє середовище". Дякуємо усім за тісну співпрацю!











Немає коментарів:

Дописати коментар