суботу, 2 березня 2024 р.

Засідання клубу "Нумізмати Волині"

 


Сьогодні, 2 березня у Волинській ДОУНБ імені Олени Пчілки відбулася чергова зустріч ГО «Товариство нумізматів Волині» з яким тісно співпрацює відділ виробничої літератури. На зібранні члени товариства представляли експонати з власних колекцій, багато спілкувалися.




Колекціонування – давнє й поширене хобі. Хтось збирає магніти, хтось марки, а хтось – монети.
 
Нумізматика цікава ще й тому, що через гроші можна вивчати історію та «подорожувати» різними країнами.

Які монети можна збирати?

Фахівці нумізмати виділяють три основні категорії:




Нумізматика як колекціонування

Більшість початківців нумізматів – складають в свою колекційну «скарбничку» будь які монети, що мають цінність. Це можуть бути і старовинні динарії, сучасні ювілейні та грошові знаки різних країн.



Тематичні колекції

Наука про монети вкрай велика й стати експертом у всіх підрозділах нумізматики практично неможливо. Тому і збираються вузькоспрямовані колекції: монети допетрівських часів, монети межі ХХ століття, монети з зображенням кораблів або тільки біметалічні монети, випущені монетними дворами по всьому світу.


Нумізматика як спосіб інвестування

Більшість колекційних монет – це не тільки частинка історії, а й дорогоцінний метал. Використовувати нумізматику як свідоме джерело інвестицій –це сучасний і грамотний підхід до розпорядження грошима.
Обирають не тільки монети з дорогоцінних металів – золота, срібла, платини – але і колекційні знаки, випущені обмеженим тиражем на честь будь-якої події, наприклад, чемпіонату світу з футболу, олімпіади, ювілею міста або архітектурного пам’ятника.








Колекціонери охоче ознайомились з книгами та періодичними виданнями щодо колекціонування: боністики, нумізматики, філателії.

 


Немає коментарів:

Дописати коментар