неділю, 17 березня 2024 р.

21 березня - Всесвітній день лісів



21 березня – Всесвітній день лісів (World Forestry Day).

Проблема збереження лісу та його багатств стоїть сьогодні в ряді найважливіших екологічних завдань для всіх країн світу. В останні роки тенденції, пов'язані зі зменшенням лісів на Землі, викликають тривогу не тільки у екологів, але й у всього міжнародного співтовариства. Ліси називають «легенями планети»: вони поглинають вуглекислий газ і виділяють кисень. Ліс – середовище існування приблизно 3/4 усіх видів рослин, тварин і грибів, що є на нашій планеті. Ліс є частиною культурно-історичного середовища, під впливом якого формуються культура і звичаї цілих народів.


Знайомтесь! Нова книга, яка надійшла у відділ виробничої літератури Волинської ДОУНБ імені Олени Пчілки Коваленко І. М. Лісова екологія з основами лісовідновлення та лісорозведення : підручник / І. М. Коваленко. – Суми: ПФ "Вид-цтво "Університетська книга", 2023. – 240 с.


У підручнику викладено основні поняття, принципи та завдання лісової екології, висвітлено сучасні дані щодо питань лісовідновлення та лісорозведення на принципах екологічно орієнтованого лісівництва.

Розглянуто екологічні особливості основних лісотвірних деревних порід, а також супутніх їм трав’янистих рослин нижніх ярусів, проаналізовані й систематизовані різні види класифікацій типів лісу з екологічної точки зору, висвітлені критичні питання репродукції лісотвірних деревних порід, розглянуті екологічні проблеми лісорозведення в Україні.

Підручник розрахований на студентів вищих навчальних закладів, що навчаються за спеціальністю «Лісове господарство», а також буде корисним для аспірантів, викладачів та наукових співробітників.



Немає коментарів:

Дописати коментар