неділя, 28 квітня 2024 р.

28 квітня – Всесвітній день охорони праці




Щороку 28 квітня відзначається Всесвітній день охорони праці. У 2024 році це свято пройде під девізом «Забезпечуємо безпечну та здорову працю вже зараз в умовах зміни клімату». Оскільки зміна клімату посилюється, працівники в усьому світі піддаються підвищеному ризику впливу таких небезпек, як надмірна спека, ультрафіолетове випромінювання, екстремальні погодні явища, забруднення повітря, трансмісивні хвороби та агрохімікати.

З цієї нагоди проводяться відповідні заходи. Їх мета – привернення уваги користувачів до питань охорони праці, запобігання нещасним випадкам.

 Фахівці відділу виробничої літератури Волинської ДОУНБ імені Олени Пчілки запрошують на перегляд постійно діючої книжкової виставки «Пожежна безпека та охорона праці», яка знайомить користувачів з нормативно-правовими документами, спрямованими на захист життя, здоров’я та працездатності людини під час роботи; з історією виникнення Дня охорони праці, з основними завданнями Міжнародної організації праці. А також виховує шанобливе ставлення до всіх професій; показує можливі ризики та наслідки порушення вимог безпеки. Запрошуємо до нашої бібліотеки!

Немає коментарів:

Дописати коментар