четвер, 17 серпня 2023 р.

Коко Шанель – легенда моди (до 140-річчя від дня народження)

 

19 серпня  Коко Шанель виповнюється 140 років від дня народження.

Є люди, імена яких стали по-справжньому визначними. Їхнє життя оповите таємницями, які навіть через сторіччя дають привід для чуток та розмов. Але мало кому вдалося так естетично та вишукано завуалювати своє життя, як це зробила вона: жінка-легенда, жінка-епоха, ікона-стилю Коко Шанель.
Коко Шанель – французська кутюр'є, чий модернізм був натхнений чоловічою модою. Дотримання дорогої простоти у створюваному одязі зробили з неї важливу фігуру в історії моди XX сторіччя. Вона принесла в жіночу моду приталений жакет і маленьку чорну сукню. Її вплив на високу моду був такий сильний, що її — єдину з історії моди — журнал "Таймс" вніс до списку ста найвпливовіших людей XX століття.
Якою була Коко Шанель та який вклад вона зробила у розвиток модної індустрії ви дізнаєтесь із книг та преси, які є  Волинській  ДОУНБ імені Олени Пчілки, зокрема у відділі виробничої літератури!

Найкращі цитати про життя і стиль

Мода минає, стиль залишається.

 Мода — те, що сьогодні гарне, але за декілька років стане потворним. Мистецтво — те, що сьогодні потворне, та за декілька років стане гарним.

 Якщо ти народився без крил, не заважай їм рости.

  Мені начхати, що ви про мене думаєте. Я про вас не думаю взагалі.

  Усе в наших руках, тому їх не можна опускати.

 Якщо вас вразила красою яка-небудь жінка, але ви не можете згадати, у чому вона була, виходить, вона була вдягнена ідеально.

 Старість не захищає від любові, але любов захищає від старості.

 Щоб бути незамінною, треба весь час змінюватися.

 Парфуми — це незримий, але незабутній, неперевершений модний аксесуар. Він повідомляє про появу жінки і продовжує нагадувати про неї, коли вона пішла.

 Справжня щедрість полягає в тому, щоб не помічати невдячності.·

 Гарні очі тільки у того, хто дивиться на тебе з ніжністю.

Стримувати себе, коли прикро, і не влаштовувати сцен, коли боляче, — ось що таке ідеальна жінка.

Піклуючись про красу, треба починати з серця і душі, інакше ніяка косметика не допоможе.

Веґара Марія Ісабель Санчес. Коко Шанель / М. І. С. Веґара ; пер. з ісп. М. Пухлій ; худож. А. Альберо. – Київ : КМ-Букс, 2018. – 28 с. : іл. – (Маленьким про великих).

Гідель А. Коко Шанель / А. Гідель ; пер. з фр. О. Колесникова.  Харків : Ранок : Фабула, 2018. – 313 с. – (Біографія століття).

Сердюк М. Коко Шанель / М. Сердюк. – Київ : ІРІО, 2017. – 118 с. : іл. – (Видатні особистості. Біографічні нариси для дітей).

Габріель Шанель – легенда моди XX століття // Легка промисловість . – 2014. – N 1. – С. 34–41.

 День народження Chanel № 5 // Шкільна бібліотека. – 2021. – N 4. – С. 19–20.

Законодавець моди : 135 років від дня народження Габріель Бонер Шанель // Шкільна бібліотека. – 2018. – N 7. – С. 40–42.

До зустрічі!

Немає коментарів:

Дописати коментар