середу, 13 травня 2020 р.

Кухні європейських країн (до Дня Європи в Україні)

В Україні, в третю неділю травня, щорічно, відзначають дивовижне свято-День Європи.
Дивовижне тому, що наша держава – єдина держава у світі, яка, не будучи членом Європейського Союзу, з року в рік святкує на державному рівні єднання з європейськими країнами.
Широко, голосно, весело. Свято сприймають, як символ єднання України з іншими європейськими країнами-день миру, спільних цінностей, спільної історії всіх націй континенту.
Під час святкування в містах облаштовують так звані Європейські містечка, що складаються з павільйонів, які представляють Україну, та кожну державу члена ЄС. У них в подальшому представляють географію, культуру, історію найбільш великих міст держав-членів ЄС, організовують публічні дебати з послами та представниками української влади, проводять вікторини з європейської тематики, проводять фестивалі національної кухні, облаштовують "куточки національних страв" і багато іншого. Різні святкові заходи проходять і в бібліотеках, щоб показати українцям, що вступ до Європейського Союзу-це дуже потрібний крок для нашої держави.
Пункти європейської інформації, що сворені за проектом ВГО Українська бібліотечна асоціація та функціонують в українських бібліотеках готують спеціальні заходи та урочистості до Дня Європи.
Проте цього року через пандемію та карантинні обмеження бібліотеки не мають змоги організувати публічні зустрічі для відзначення Дня Європи в Україні для своєї громади. Відділ виробничої літератури Волинської ДОУНБ імені Олени Пчілки з нагоди свята, знайомить вас з тематичним дистанційним оглядом : "Кухні європейських країн".
ЦІ та багато інших цікавих книг можна знайти в електронному каталозі бібліотеки. Одразу ж після карантину зможете отримати їх.
Щиро вітаємо вас з Днем Європи.

Немає коментарів:

Дописати коментар