середу, 20 травня 2020 р.

День смугастих трударів – Всесвітній день бджіл

Захисту бджіл присвячений Всесвітній день бджоли, який відзначають 20 травня, починаючи з 2018 року. Щорічне святкування Всесвітнього дня бджіл покликане допомогти привернути увагу ролі бджіл у підтримці здоров'я людини і планети та численних загроз з якими бджоли зіткнулися в наші дні.
Мета Всесвітнього дня бджіл привернути увагу людства до зникнення бджіл, інформувати населення про важливу глобальну роль бджіл, надати роз'яснення про можливі шляхи їх захисту.
В Україні бджільництво було відоме з давен-давен, мед вживали не тільки, як цінний харчовий продукт, але як і обрядову страву.
Бджоли впливають на усіх нас. Їжа, яку ми вживаємо, наприклад фрукти та овочі прямо залежать від запилювачів.
Якщо у світі зникнуть комахи-запилювачі, усе людство буде потерпати від зниження продовольчого різноманіття. Не буде чорниці, кави, шоколаду, огірків.
Бджоли допомагають не тільки у забезпеченні харчового різноманіття, а але виступають і у ролі помічників при створенні ліків, біопалива, тканин та будівельних матеріалів.
Відвідавши Волинську ДОУНБ імені Олени Пчілки, зокрема відділ виробничої літератури, ви знайдете багато цікавих книг та періодичних видань, з яких ви дізнаєтесь про життя бджіл. До вашої уваги віртуальна виставка "В країні медоносних бджіл", яку ви можете переглянути на нашому блозі.
У відділі виробничої літератури проходять засідання Братства бджолярів Землі Волинської "Ройовий стан", де втамовують голод спілкування бджолярі, адже кожен бджоляр, внаслідок спеціфіки справи, працює на своїй пасіці один. На засіданнях члени братства обмінюються досвідом, розповідають про свої досягнення та помилки, всіх бджолярів об'єднує спільне захоплення і спільна любов-бджола.
Закликаємо вас з повагою ставитись до маленьких трударів та берегти їх від шкоди! Із Днем бджілок!

Немає коментарів:

Дописати коментар