четвер, 15 грудня 2016 р.

15 грудня - Всесвітній день чаю! ( книжкова виставка - інсталяція)

     
 Про користь вживання різноманітних сортів чаю написано багато наукових праць. Пють  чай чорний, зелений, червоний, травяний, а хтось любить змішувати букети…
Чай п’ють щоб зігрітись, підбадьоритися, заспокоїтися, поспілкуватися... Саме за чашкою чаю бувають різні довірчі бесіди. У багатьох країнах по всьому світі існують унікальні багатовікові чайні традиції.
Чай -  чудовий щедрий подарунок природи, який має прекрасний смак, чудовий аромат і користується незмінною любовю у всьому світі!

     У «День чаю» є чудова можливість згадати  і приєднатися до численних привітань на адресу всіх тих людей, хто весь цей час працює над тим, щоб у нас на столі був цей чудовий напій.



     Сьогодні завітавши до нас в гості, сховавшись від негоди в читальному залі бібліотеки, ви маєте можливість  переглянути книжкову виставку : «Чай пити - довго жити» та дізнатись про історію цього популярного древнього напою, його корисні та цілющі властивості, розшукати екзотичні рецепти заварювання чаю,  випити горнятко цього ароматного напою та поспілкуватись з друзями.


  Виставка розміщена в відділі виробничої літератури Волинської ДОУНБ імені Олени Пчілки. Будемо раді Вас бачити!!!
                                            

Всім, хто не уявляє свого життя без чашечки, чаю присвячується!!!


І солодкий, і гіркий
Чай духмяний, запашний.
Зцілить хворь, і як на те
Навіть втому прожене.
Сил нових він додає,
Друзів всіх за стіл зове…
І з подякою весь світ
Славить чудо –еліксир!

З днем чаю!!!




Немає коментарів:

Дописати коментар