неділю, 28 січня 2024 р.

Засідання клубу "Волинська бджілка"


28 січня у Волинську ДОУНБ імені Олени Пчілки завітали пасічники ГО «Пасічник Волині». Відбулося чергове засідання клубу «Волинська бджілка». Засідання проводив Голова ГО Юрій Мещеряков.



На засіданні бджолярі обмінювались досвідом з актуальних питань, які роботи потрібно проводити на пасіці взимку, чим краще підкормлювати бджіл. Адже взимку бджоли потребують особливої уваги.



З другої половини зими до бджіл слід заходити частіше. У цей час на підлозі біля вуликів може з’явитись велика кількість підмору. Основна причина загибелі комах – поява розплоду, через що комахи залишають житло у пошуках води та гинуть.

При нестачі вентиляції або дуже високій температурі повітря бджоли можуть вийти на льоток або зовнішню стінку вулика. Таким сім’ям слід надати негайну допомогу.





Головне завдання бджоляра – створити оптимальні умови для зимівлі комах та своєчасно надати їм допомогу. Регулярні огляди зимівника проводять тихо, намагаючись не завдати занепокоєння. Для попередження проблем обов’язково переконайтеся, що зимівля організована правильно. Серед найпоширеніших причин поганого стану сімей взимку виділяють:

- проникнення у вулик мишей;
- дуже сильне утеплення вуликів;
- погана вентиляція;
- підвищена вологість у будиночку;
- поганий корм, нестача вологи.

Вчасне визначення причин занепокоєння бджолосімей дозволяє швидко вжити заходів щодо їх усунення та повернути комах у нормальний стан зимівлі.


Бджолярі ознайомились з книжковою виставкою на тему «Збережемо бджолу – збережемо планету».






Немає коментарів:

Дописати коментар