четвер, 15 червня 2023 р.

Фермерство України і світу (книжкова виставка до Дня фермера)


Щорічно 19 червня в Україні відзначається День фермера. День присвячений всім працівникам фермерських господарств, які своєю важкою працею годують нашу країну. Під час війни праця фермерів особливо важлива, адже зараз вони рятують нас від голоду. У цю дату фермери отримують нагороди та премії від керівництва, а також привітання від близьких.

Вже традиційно, але за загальним терміном "фермер" сьогодні в Україні стоять різні групи сільгоспвиробників. Звісно вони мають різні потреби та стикаються з різними проблемами. Робота українських фермерів регулюється спеціальним Законом України «Про фермерське господарство».



Згідно Указу Президента від 18 червня 2020 року, враховуючи значення фермерських господарств для розвитку сільського господарства України, встановлено їх професійне свято – День фермера.

Дата святкування обрана на честь дати прийняття Закону про фермерство, що відбулось саме цього дня у 2003 році.
Фермери займаються веденням сільського господарства (виробляють, переробляють та реалізують продукт) на орендованій чи власній земельній ділянці, власними силами або з допомогою найманих працівників.
Україна налічує понад 33 тисячі фермерських господарств.
Метою Дня фермера є привернення уваги українського суспільства до важливості фермерства для процвітання сільського господарства, а отже, для продовольчої безпеки України; подяка фермерам за їхню старанну працю на благо держави; розвиток фермерського господарства.
В цей день ми приєднуємося до привітань на їх адресу. Бажаємо їм хороших здобутків і міцного здоров’я!
Зі святом вас та ваших рідних і близьких.

Немає коментарів:

Дописати коментар