субота, 10 квітня 2021 р.

У простори космосу ( книжкова виставка)

 

12 квітня все людство відзначатиме Всесвітній день авіації і космонавтики (Міжнародний день польоту людини в космос). Це свято встановлено на честь першого польоту людини в космос. Адже, рівно 60 років тому, 12 квітня 1961 року, майор Ю. Гагарін на космічному кораблі «Восток» вперше в світі здійснив орбітальний обліт Землі, відкривши епоху пілотованих
 космічних польотів.

За рішенням Міжнародної авіаційної федерації (ФАЇ) 12 квітня відзначається як «Всесвітній день авіації та космонавтики».
В Україні цей День має назву «День працівників ракетно-космічної галузі України» і закріплений Указом Президента України від 13 березня 1997 року № 230/97.
Сьогодні ми згадуємо і вшановуємо пам’ять 

image

Леоніда Костянтиновича Каденюка  — українського льотчика-випробувача 1-го класу, космонавта, генерал-майора авіації, першого  і єдиного астронавта незалежної України, народного депутата України 4-го скликання, Народного Посла України, Героя України, Президента Аерокосмічного товариства України, радника Прем’єр-міністра України та Голови Державного космічного агентства України, Почесного доктора Чернівецького Національного університету імені Ю. Федьковича.

Леонід Каденюк народився 28 січня 1951 року в селі Клішківці Чернівецької області в родині сільських вчителів. Та юний Каденюк не пішов слідами рідних, а обрав кар’єру військового. В цьому році країна відзначила 70 років від дня народження (1951 - 2018).



 



Відділ виробничої літератури запрошує на перегляд розгорнутої книжкової виставки " У простори космосу", де представлені матеріали щодо дослідження космосу та його таємниць, історії світової космонавтики та видатних синів космосу, автобіографічні дані видатних конструкторів ракетно-космічної та авіаційної техніки. Ласкаво просимо на перегляд!



 





Немає коментарів:

Дописати коментар