понеділок, 14 березня 2016 р.

Ольга Фурта "Библия кофе" (виставка однієї книги)



Ка́ва – напій, що виготовляється зі смаженого насіння плодів - «бобів» кавового дерева.. Кава найбільше цінується через виражену збадьорливу дію, завдяки вмісту алкалоїдів  кофеїну та теоброміну.


Існує багато легенд і версій відкриття людьми кави як напою, але майже всі вони називають батьківщиною кави Ефіопію. Кавове дерево налічує до 30 видів. Популярні серед них: арабіка, робуста і ліберійська. Перша в Європі кав’ярня відкрилась в Італії у 1645 році, у Франції в 1657. В Україні знали і пили каву принаймні у XVII сторіччі. Однак вважається, що перша кав'ярня в Україні відкрилася у Львові 1871 року. У цьому ж місті відбувається щорічне свято — "На каву до Львова".



Шановні користувачі! У відділі виробничої літератури ви можете ознайомитися із книгою Ольги Фурти «Библия кофе.От ростка до чашки». Це унікальне видання для всіх любителів, виробників , продавців – всіх тих, хто не уявляє своє життя без кави.


Цікаві розділи із книги:


– легенди та цікаві факти про каву;


– рекомендації по заварюванню кави;


– інформація про кавомашини;


– рецепти приготування кави та коктейлів.


Приходьте! Читайте! Насолоджуйтесь! Чекаємо вас!


Немає коментарів:

Дописати коментар