четвер, 18 лютого 2016 р.

СТІВ ДЖОБС–КОМП’ЮТЕРНИЙ ГЕНІЙ (тематична поличка)

Життєвий шлях Стіва Джобса, як і він сам, був неординарним. Одразу після народження його віддали на усиновлення. Він покинув коледж, провчившись лише один семестр, а в двадцять років разом зі своїм другом Стівом Возняком у гаражі батьків створив перший Apple. Джобс швидко досяг успіху в царині комп’ютерних технологій, бо не визнавав жодних обмежень і культивував те, що стало справжньою візитівкою його геніальності: перфекціонізм, смак і стиль. Однак після стрімкого злету його звільнили з керівної посади заснованої ним компанії. У житті Джобса, змушеного розпочати все з нуля, настав один із найплідніших періодів. Завдяки Pixar, iPod та iPhone він здійснив революцію в кіноіндустрії, музиці й виробництві телефонів. Прихильник суворої дисципліни тіла і духу, Джобс майже десять років боровся з раком, зумів зайняти посаду генерального директора своєї компанії та змусити світ захоплюватися створеною ним продукцією.
У книзі «Стів Джобс: людина, яка мислила по-іншому» знана письменниця Карен Блюменталь дає нам змогу не лише збагнути внутрішню суть цієї непростої та легендарної особистості, а й простежити еволюцію комп’ютерів . Книга, ілюстрована чорно-білими фотографіями, розповідає історію людини, яка змінила світ.
Біографія: Стівен Пол Джобс (24 лютого 1955 — 5 жовтня 2011) , відомий як Стів Джобс — американський підприємець і винахідник. Був засновником, членом ради директорів і CEO (генеральним директором) корпорації Apple Inc.. Джобс раніше займав посаду CEO компанії Pixar Animation Studios; в 2006 році The Walt Disney Company придбав Pixar і Джобс став членом ради директорів Disney. В 1995 році в мультфільмі «Історія іграшок» він був зазначений як виконавчий продюсер. В кінці 1970-х років Джобс зі співзасновником компанії Apple Стівом Возняком створили один з перших комерційно успішних персональних комп'ютерів. На початку 1980-х років Джобс був одним з перших, хто побачив потенціал керованого мишкою графічного інтерфейсу користувача, що призвело до створення Macintosh.
Тих, хто хоче більше дізнатись про геніального комп’ютерщика Стіва Джобса просимо завітати у відділ виробничої літератури Волинської ДОУНБ імені Олени Пчілки!

Немає коментарів:

Дописати коментар