середу, 15 липня 2020 р.

Моя професія – бухгалтер (книжкова виставка)

16 липня щорічно в Україні відзначають День бухгалтера, встановлений відповідним Указом Президента України від 18 червня 2004 року.
Шановні бухгалтери!!! В цей чудовий літній день прийміть вітання з вашим професійним святом – Днем бухгалтера. Хай він для вас, як і інші дні, буде наповнений гідним визнанням професійного внеску в загальнодержавну справу, хай кожному з Вас в цей день люди висловлюють подяку і шану за вашу складну та клопітку працю. Бухгалтери – люди творчі: з ніжними душами, закохані в мистецтво, пісню, поезію, і... в досконалу магію цифр. Тож, хай життя ваше, шановні, з кожним днем наближається до досконалості, хай не підводить, а тільки гартується ваше здоров'я. Добробуту вам і процвітання! З нагоди свята відділ виробничої літератури Волинської ДОУНБ імені Олени Пчілки пропонує до вашої уваги книжкову виставку «Моя професія бухгалтер».
У фондах бібліотеки зібрано багатовікову історію бухгалтерського обліку, є інформація про тих людей, які були засновниками цієї справи. Батьком бухгалтерського обліку вважається італійський математик Лука Пачолі, у 1494 виходить у світ перша друкована книга «Сума арифметики і геометрії, вчення про пропорції, відносини», один з розділів якої – «Трактат про рахунки і записи» був практичним посібником з вивчення бухгалтерії. В його працях були порушені основні принципи бухгалтерії як науки, а девіз звучить так : « Наука, довіра, незалежність». Приходьте, читайте. Завжди раді вас бачити!!!

Немає коментарів:

Дописати коментар