суботу, 20 вересня 2014 р.

Майбутнє лісу у твоїх руках (День спеціаліста)

Напередодні Дня працівника лісу, яке цього року припадає на 21 вересня, Волинська державна обласна універсальна наукова бібліотека імені Олени Пчілки, а саме відділ виробничої літератури провів День спеціаліста «Майбутнє лісу у твоїх руках».
Багатотисячний колектив лісівників України – це люди, що працюють за покликом серця. Це професіонали, що в складних, екстремальних умовах зберігають і примножують лісові багатства України, невтомною працею створюють десятки тисяч гектарів нових лісів, мужньо протистоять лісовим пожежам і повеням, захищають лісові угіддя від шкідників та браконьєрів. Лісу завжди потрібний мудрий і дбайливий господар. Саме тому професія лісівника користується народною повагою. Багато проблем вирішили працівники лісу, проте подальший розвиток суспільства ставить перед ними все нові й нові завдання.
Ліси майбутнього… Якими вони повинні бути? Що потрібно робити сьогодні, щоб виростити високопродуктивні деревостани і збільшити їх площу? Відповіді на ці та інші запитання користувачі знайшли, ознайомившись з книжковою виставкою «Майбутнє лісу у твоїх руках», на якій була представлена література про найцінніший дар природи – ліс, його багатства, цілющі функції і значення в охороні навколишнього середовища, а також значення лісу в житті людини, здатність поліпшувати її стан здоров’я та самопочуття.
Старший викладач кафедри теорії та методики викладання шкільних предметів Волинського інституту післядипломної педагогічної освіти, кандидат географічних наук, Юровчик В. Г. ознайомив учнів ЗОШ №22 зі своєю книгою "Конструктивна географія лісів і лісового господарства Волинської області.
Завідувач відділу фітоаналізу Волинської обласної фітосанітарної лабораторії Пашкевич О. В.розповіла про про шкідників і хвороби лісів і методи боротьби з ними.
Прозвучали вірші видатних українських письменників про ліси.